Patates Topları

Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 orta uzunluk patates
  • Su

İçi için;

  • 3 adet havuç
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • İnce kıyılmış maydanoz

Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup yıkayıp küp halinde doğruyoruz.
  2. Derin bir tencerede üzerinden çıkacak biçimde su ek ederek haşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Havuçları temizleyip rendeliyoruz, sıvı yağ tuz ve baharatlarla soteliyoruz.
  4. İçine ince kıydığımız maydanozu ekleyerek yoğuruyoruz.
  5. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlak form veriyoruz.
  6. Üzerlerine yoğurt ekliyoruz.
  7. En son olarak ince kıydığımız maydanozla süsleyip servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Manisa Kebabı (Az Malzemeli)
Kapya Biber Turşusu
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Fındıklı Un Helvası
Neslişah Sultan Saray Limonatası (Efsane)
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2025 |