Et Tantuni

Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr dana eti (ince jülyen doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı arttırın)
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 tutam sumak (soğanla karıştırmak için)
  • 1-2 adet domates (küçük küp doğranmış)
  • Maydanoz (ince kıyılmış)
  • Lavaş ekmeği

Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etler ince ince jülyen doğranır ve biraz su ekleyip haşlanır.
  2. Pişen etler kevgirle üzerinden alınır suyu ise daha sonra kullanılacaktır.
  3. Tava yahut saca sıvı yağ koyulur ısınan yağa etler alınır içine kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve tuz eklenir.
  4. Haşlanan et suyundan yarım çay bardağı kadarda etin üzerine eklenip birkaç dk daha kavurmaya devam edilir.
  5. Soğan piyazlık doğranır ve sumak ekleyip karıştırılır.
  6. Domatesler küçük küp doğranır ve maydanozda ince ince kıyılır.
  7. En son lavaş ekmek tavada etin yağına banılır.
  8. Bu lavaşın içini lezzetlendirir.
  9. Daha sonra eti ve soğanı domatesi maydanozu lavaşa sarılır.
  10. Turşu, ayran ve limon eşliğinde servis edilir.

Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalabalık Misafirler İçin Poğaça Tarifi
Kıymalı Patates Türlüsü
Muhallebili Kadayıf Çanakları
Fellah Köftesi
Lazanya
Tarçınlı Karanfilli Diyabet Hastaları İçin İksir Su
Hdabla | © 2025 |