Çıtır Boyoz

Çıtır Boyoz Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dinlendirmek için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı böreği dinlendirdiğimiz yağdan

Arasına;

  • Kaşar peyniri rendesi

Çıtır Boyoz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru un, su ,tuz ile yoğurarak 12 eşit modüle bölüp bezeler yapalım.
  2. Bezeleri merdane yardımıyla tatlı tabağı boyutunda açalım.
  3. Kat kat açtığımız bezeleri üst üste koyarak yağlayıp yarım saat dinlendirelim.
  4. Dinlenen bezeleri tezgahın üzerine alalım elimizle yavaşça çekiştirecek açabildiğimiz kadar açalım.
  5. Kenarlardan ortaya gerçek katlayıp ortasına kaşar peyniri koyup tekrara toparlayıp tepsiye alalım.
  6. Hepsini bu biçimde hazırladıkta fırça yardımıyla üzerine sıvı yağ sürelim.
  7. 190 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇

Çıtır Boyoz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Unlu Bazlama
Karadeniz Usulü Etli Pide
Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek
Fırında Parmesan Peynirli Kalamar
Bebe Bisküvili Çikolata Soslu Kupta Muhallebi
Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça
Hdabla | © 2024 |