Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla)
Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Çırptığımız yumurta ve şekerin üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.
- Üzerine vanilya ve kakaoyu ek ediyoruz.
- Un ve kabartma tozunu kesinlikle eleyerek ilave edip karıştıralım.
- Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hazırladığımız harcı aktarıyoruz.
- Kekimizi 180 derecede ısıtılmış fansız fırında pişiriyoruz.
- Klasik kekimiz hazır.
- İster sade isterseniz pudra şekeri yahut çikolata sosları kullanarak servis edebilirsiniz ya da paylaştığım bir sonraki tanımımda yaptığım üzere turffle yaparak değerlendirebilirsiniz😍.
Not:
Kekin daha güzel kabarması için gereçlerin oda ısısında olmasına dikkat etmeliyiz.
Kekin kalıptan kolaylıkla çıkması için kalıbı yağlayıp yavaşça unlamayı unutmayalım.
Dağılmadan dilimlemek için kekin soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun ☺️✨.
Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








