Porsiyonluk Rulo Pasta
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker (100 ml)
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- Yarım paket krema (100 ml)
- Yarım paket krem şanti
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtanın akı ve sarısını ayırıp şekeri ikisine paylaştırıyoruz beyazların içine 1 fiske tuz atıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından sarıların üstüne vanilin ekleyip rengi açılana kadar çırpıyoruz.
- Sütü, yapı ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Sonra un ile kabartma tozunu ek ediyoruz.
- En son yumurta akını ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
- Karışımı fırın tepsisine aktarıp 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Kreması için süt, şeker, yumurta, nişasta ve unu kaynaya kadar karıştırıyoruz.
- Sonra vanilini de ekleyip 1 dk daha pişiriyoruz.
- Ardından ocaktan alıp üzerini kapatıyoruz.
- Krema ve krem şantiyi başka bir kapta çırpıyoruz.
- Hazırladığımız kremanın içine ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Pişen kekimizi uzunlamasına 10 eşit modüle kesiyoruz.
- Kremayı kestiğimiz modüllere sürüp rulo biçiminde kıvırıyoruz. (arasına meyve modülleri ekleyebilirsiniz. )
- Üzerini meyve ve çikolata sosu ile süsleyip fındık tozu ekliyoruz. (dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz) afiyet olsun 😋.
Not: Kremayı başta hazırlayın ki soğusun
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















