Yapma Kızartması
Yapma Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 çay bardağı köftelik simit
- 1 adet yumurta
- 1 adet büyük patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızarmak için;
- Ayçiçek yağı
Yapma Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tanımda belirtiğim üzere sıcak su ek edelim.
- Uygun bir tepsiye ağzı kapalı olarak sonra güzelce yoğuralım.
- İster hamur yoğurma makinesinde isterseniz elinizde ben makine olmadığı için elimde yoğurdum.
- Sonra ise yeterlice yoğurduktan sonra kırmızı toz biber ek edelim ve tuz ek edelim lakin tatlı kaşığında kendi zevkinize nazaran .
- Yumurta ek edelim, yoğurup düzgünce hamur olana kadar.
- Patates ek edelim ve tekrar yoğurup bir hoş yuvarlak yuvarlak yapalım.
- Elinizi ıslatıp bir hoş elinizden form veriniz ve kızgın yağda kızartalım afiyet olsun 🤗 sevgilerimle.
Yapma Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







