Arnavut Böreği (Bayılacağınız Bir Lezzet)
Arnavut Böreği (Bayılacağınız Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için gerekli materyaller ;
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Hamurları yağlamak için;
- 200 gram terayağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
İç materyali için gerekli gereçler;
- 2 adet büyük uzunluk patlıcan
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3 adet biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı su
Arnavut Böreği (Bayılacağınız Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamurumuzu hazırlamakla başlıyoruz, unu derin bir kaba alıp ortasını açıp sirke ve tuzu ekleyip denetimli bir biçimde suyunu ekliyoruz ,orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu ortadan ikiye bölüp her böldüğümüz bezeleride 10 eşit kesime bölüyoruz toplamda 20 beze elde ediyoruz.
- 10 modül alta 10 kesim üste gelicek biçimde bezelerimizin üzerini örtüyoruz ve yarım saat dinlenmesini sağlıyoruz.
- Bu ortada iç harcını hazırlıyoruz. Patlıcan, soğan, biber, domates hepsini doğruyoruz ve patlıcanlarımızın acı suyunu çıkarması için tuzlu suda bekletiyoruz daha sonra patlıcan ve soğanları ben tıpkı anda kavurmaya başlıyorum biraz kavurduktan sonra biberlerimizide ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve salçamızı ekleyip kavurup domatesimizide ekleyip baharatlarını ekleyip ve suyunu ekleyip kapağını kapatıp pişmesini sağlıyoruz.
- Hamurların ortalarını yağlamak için tereyağımızı eritiyoruz içine sıvı yağıda ekliyoruz.
- Dinlenen bezelerimizi un ve oklava yardımı ile pasta tabagı büyüklüğünde açıyoruz bütün bezelere birebir süreci yaptıktan sonra 2 adet 10 katlı olucak biçimde ortalarına yağ sürüyoruz ve uygun bir kabın içinde üstünü streçleyerek 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurlarımızı birinci 10 katını tepsinin altına gelicek halde tepsiden biraz büyük olucak halde açıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz ortasına pişirdiğimiz iç harcını ekleyip güzelce eşit bi halde yayıyoruz ve üst katı için 2.10 katlı hamurlarımızı tepsiden biraz küçük olucak biçimde açıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz.
- Tepsinin altına büyük açtıgımız hamurun kenarlarını üsteki hamura kapatıyoruz ve form veriyoruz örgü yapar üzere ve kalan yağı böreğimizin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰.
Arnavut Böreği (Bayılacağınız Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










