Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı domates sosu yada 5 adet domates
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınıp eritilir.
  2. Tereyağı eridikten sonra un eklenip kavrulur.
  3. Un kavrulduktan sonra domates salçası eklenip pişirmeye devam edilir.
  4. İki su bardağı domates sosu tencereye ek edilir ( domates kullanıldıysa domateslerin kabuğu soyulup rendelenir daha sonra tencereyi ek edilir).
  5. Dört su bardağı su eklenip karıştırılır pişirmeye bırakılır bu kademede pürüzsüz kıvam alması için çorbamızı blenderdan geçirebiliriz.
  6. Tuz ve süt eklenerek karıştırılır ve pişirmeye bırakılır.
  7. Pişen çorbamızı kaselere alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Usulü Tire Köfte
Taze Fasülyeli Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı
En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tarif Defterinden
Ev Yapımı Limonata
Ispanaklı Yumurta
Hdabla | © 2025 |