Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)

Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım soğan
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yağı, soğanı alıp (soğanın üzerine az tuz dökelim) kavuralım.
  2. Kavrulan soğanların üzerine baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip kavuralım.
  3. 10dk kadar kavurduktan sonra üzerine biraz sıcak su ekleyelim ve tekrar 10dk kadar karıştıralım.
  4. Üzerine yıkayıp doğradığımız sebzelerimizi ekleyelim.
  5. 5/10dk kadar da birlikte kavuralım ve az tuz ekleyelim.
  6. Son olarak sütünü ve suyunu ek edip kaynamaya bırakalım.
  7. Tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Pişen zerzevatları blenderdan geçirelim ve 1/2dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
  9. (tuzunu, baharatlarını ve kıvamını siz istediğiniz biçimde ayarlayabilirsiniz).

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍀.

Sebze Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstık Ezmeli Yulaflı Sağlıklı Atıştırmalık Toplar
Sömelek Köfte
Tahinli Kurabiye
Cevizli Tahinli Kurabiye
Bisküvili Toplar
Dev Boy Chesecake
Hdabla | © 2025 |