Fındıklı Bardak Tatlısı
Fındıklı Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Krema için:
- 250 gram mascarpone (krem peynir)
- 150 gram krema (çırpılmış)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3–4 yemek kaşığı findik kreması
Tabanı ve üzeri için:
- 100 gram petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (30g)
- 1 avuç doğranmış fındık
Üzeri için;
- Fındık kreması
Fındıklı Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvi tabanı: bisküvileri incecik ufalayın (örneğin buzdolabı poşetinde merdane ile) ve eritilmiş tereyağıyla karıştırın.
- Bardaklara yaklaşık 1–2 yemek kaşığı kadar koyun.
- İsterseniz biraz doğranmış fındık da ekleyip yavaşça bastırın.
- Kremayı hazırlayın: mascarpone’yi pudra şekeriyle pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Ardından fındık kremasını ekleyin.
- Son olarak çırpılmış kremayı dikkatlice karışıma yedirin, böylelikle hafif bir krema elde edin.
- Kat kat dizin: evvel bisküvi tabanının üstüne bir kat krema dökün.
- Araya isteğe bağlı olarak biraz doğranmış fındık serpin.
- Üzerine tekrar bir kat krema koyun.
- Üstüne 1 kaşık hafif ısıtılmış fındık kreması gezdirin (ısınınca daha akışkan olur)
- Tatlınızı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Süsleme: servisten çabucak evvel üzerini doğranmış fındık ve fındık kreması ile süsleyin. Afiyet olsun! 🍫🥄.
Fındıklı Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










