Girit Usulü Kabak Sıyırma

Girit Yöntemi Kabak Sıyırma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 kısım taze soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım su bardağı sıcak su (100 ml)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım demet dereotu

Girit Tarzı Kabak Sıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayalım ve çekirdekli kısmı çok almadan patates soyacağı ile döndüre döndüre ince uzun dilimleyelim.
  2. Kabakları geniş bir kaseye alıp üzerine limon sıkalım ve güzelce karıştırıp bekelemeye alalım.
  3. Taze soğanı ince ince doğrayalım.
  4. Kuru soğanı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayalım.
  5. Tencereye zeytinyağı ve kuru soğanı alıp pembeleşene kadar kavuralım.
  6. Pirinci de soğanın üzerine ek edip 1-2 dakika kavuralım.
  7. Taze soğan ve nane yide ek edip 2 dakika daha kavuralım.
  8. Üzerine sıcak su ek edip kapağını kapatalım.
  9. Pirinçler biraz pişince kabakları ve tuzu ek edip kabaklar suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  10. Yemek piştikten sonra ocağı kapatalım.
  11. 10-15 dakika dinlendirelim.
  12. İnce kıydığımız dereotunu ek edip karıştıralım. Afiyet olsun 🥰.

Girit Yolu Kabak Sıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Muffin
Gül Poğaça
Ağızda Dağılan Renkli Lokmalar
Sodalı Köfte İçi Sulu Sulu Yumuşacık
Buzluk Böreği
İslim Kebabı
Hdabla | © 2025 |