Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5-3paket burçak bisküvi
  • 200 gram tereyağı

Krema kısmı ;

  • 600 gram labne
  • 4 adet yumurta
  • 2 kutu krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Limon kabuğu rendesi

Sos:

  • 2-2.5 limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • Limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı nişasta

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritelim bisküvileri rondodan geçirelim ve ikisini karıştıralım.
  2. Borcama dökelim ve krema hazır olana kadar buzdolabına kaldıralım.
  3. Önce labne, krema, toz şekeri çırpalım daha sonra un, nişasta,limon kabuğu rendesini de ekleyelim ve en son yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyelim.
  4. 160° – 35-40 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  5. Pişirirken altına da bir tepsi içine su koyarak pişirelim.
  6. Sos içinde bütün materyalleri karıştırıp kıvam alana kadar orta ara karıştırarak pişirelim ve kekin üzerine dökelim.

Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Ve Kabaklı Kaşık Dökmesi (Çok Pratik Çok Lezzetli)
Arpa Şehriye Pilavı (Tam ölçü)
Ekmek Köftesi (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Tereyağlı Humus
Fırında Karnıyarık
Dubai Çikolata
Hdabla | © 2025 |