Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
- Kırmızı pul biber
- Kuru nane
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 2 kısım taze soğan
- 1/4 (çeyrek) demet nane
- 1 limon suyu
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgur kaba alınır. Üzerine geçene kadar sıcak su eklenip üzeri kapatılıp 15 dakika bekletilir.
- Soğan ve sarımsak rendelenir.
- Şişirilmiş bulgura eklenir.
- Domates ve biber salçası da eklenir.
- Baharatlar eklenip karıştırılır ya da yoğurulur.
- Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Tüm yeşillikler ince ince doğranıp eklenip karıştırılır.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








