Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği)
Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ semiz otu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça (yarısını biber salçası kullandım)
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 su bardağı başlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 tatlı kaşığı sıvı sumak ekşisi(yoksa yarım limon suyu)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 lt sıcak su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 tatlı yemek kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ek edip iki dk soteleyelim.
- Küçük doğranmış biberleri ekleyip iki dk daha soteleyelim .
- Salçayı, tuzu,karabiberi ve minicik doğranmış domatesi ekleyim.
- Bir kaç dk kavurduktan sonra bulguru, mercimeği ve nohutu ekleyip üzerine sıcak suyunu verelim.
- Kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Yemeğimiz pişerken semiz otunu güzelce yıkayıp ayıklayalım ve yemeklik doğrayalım. Ne çok iri ne çok ufak olmasın.
- Bulgurlar yumuşayınca semizotunu yemeğe ekleyelim.
- Bu ortada üzeri için tereyağı ve zeytinyağını sos tavasına alıp eritelim rendelenmiş yahut ince kıyılmış sarımsağı ve naneyi ekleyip kızdıralım.
- Semizotunun rengi değişip yemek kıvam alınca ekşisini ve yağını ekleyip karıştıralım.
- Sıcak servis edelim.
Deneyecek olana şimdiden Afiyet olsun🤗
Not:yemeğin kıvamı koyu kıvamlı çorba üzere olmalı su eğini buna nazaran ayarlayın.
Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















