Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği)

Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ semiz otu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça (yarısını biber salçası kullandım)
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı başlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı sıvı sumak ekşisi(yoksa yarım limon suyu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 lt sıcak su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı yemek kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak

Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ek edip iki dk soteleyelim.
  2. Küçük doğranmış biberleri ekleyip iki dk daha soteleyelim .
  3. Salçayı, tuzu,karabiberi ve minicik doğranmış domatesi ekleyim.
  4. Bir kaç dk kavurduktan sonra bulguru, mercimeği ve nohutu ekleyip üzerine sıcak suyunu verelim.
  5. Kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Yemeğimiz pişerken semiz otunu güzelce yıkayıp ayıklayalım ve yemeklik doğrayalım. Ne çok iri ne çok ufak olmasın.
  7. Bulgurlar yumuşayınca semizotunu yemeğe ekleyelim.
  8. Bu ortada üzeri için tereyağı ve zeytinyağını sos tavasına alıp eritelim rendelenmiş yahut ince kıyılmış sarımsağı ve naneyi ekleyip kızdıralım.
  9. Semizotunun rengi değişip yemek kıvam alınca ekşisini ve yağını ekleyip karıştıralım.
  10. Sıcak servis edelim.

Deneyecek olana şimdiden  Afiyet olsun🤗

Not:yemeğin kıvamı koyu kıvamlı çorba üzere olmalı su eğini buna nazaran ayarlayın.

Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma
Karnınahar Brokoli ( Dıyet Yemegı)
Pamuk Poğaça
Krem Şokola
Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır)
Ciğer Sote
Hdabla | © 2025 |