Dubai Tatlısı
Dubai Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet kedi lisanı bisküvi
Kedi lisanını ıslatmak için;
- 1 bardak süt+1,5 yemek kaşığı şeker
- 100 gram kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı tahin
- 200 gram antep fıstığı kreması
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağından biraz az toz şeker
- 1 paket vanilya
- Krema soğuduktan sonra yarım paket krem şanti
- Cocowis akışkan çikolata sosu
Süsleme için;
- Antep fıstığı kreması
- Antep fıstığı tozu
Dubai Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremayı hazırlayıp soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip yüksek evrede uygunca pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Tavada tereyağını eritip kadayıfları uygunca rengi dönene kadar kavurun.
- Altını kapatıp tahin ve fıstık kremasını ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Kedi lisanını sütle ıslatıp kaseye dizin üzerine kremayı yayın, kremanın üstüne kadayıflı harcı yayın ve üstüne çikolata sosu ekleyin.
- Ben daha pratik olduğu için cocowis çikolata sosu kullandım (reklamyok).
- Hazır toz çikolata sosunuda kullanabilirsiniz.
- Eğer o formda yapacaksanız süslemesini çikolata sos soğuduğunda yapmalısınız.
- Üzerini antep fıstığı kreması ve tozuyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun✨✨.
Dubai Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











