Milföylü Patates Mantısı

Milföylü Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Milföy
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz acı pul biber

Üzerine;

  • Yoğurt
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ yada zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı salça (arzuya bağlı)

Milföylü Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabukları soyulup dilimlenir ve haşlanır.
  2. Soğan küp küp doğranır sıvı yağda kavrulur ,baharatlar ek edilir.
  3. Haşlanmış rendelenmiş ya da ezilmiş patatesler ek edilir, güzelce karıştırılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
  4. Milföy hamuru üzerine patatesli harç sürülür kesilir sarılır.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
  7. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır ,sarımsak sevmeyen varsa olağan yoğurt da olabilir .
  8. Milföylerin üzerine yoğurt dökülür ,tereyağı ve sıvı yağda az kavrulmuş salça ve kırmızı toz biber kavrulup dökülür ,afiyet olsun.

Milföylü Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dilim Poğaça (Şekliyle Gönüllerin Sultanı)
Tam Kıvamında Şekerpare
Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu)
Yulaflı Taşımalık Tost
Kalburabastı
Kaşarlı Sucuklu Poğaça
Hdabla | © 2025 |