Tavuklu Pirinç Pilavı

Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • Su
  • Tuz

Pilav için;

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 3 su bardağı tavuksuyu ( sıcak)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz

Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğumuzu yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz.
  2. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve 2 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Haşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Haşlandıktan sonra didikliyoruz.
  4. Pilavımız için yayvan bir tencereye yağlarımızı alarak eritiyoruz.
  5. Üzerine yıkadığımız pirinçi ek ederek kavuruyoruz.
  6. Ardından 3 su bardağı tavuksuyumuzu ve 1/2 tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  7. Pilavımız göz göz olduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz.
  8. Servis tabağına alarak üzerine didiklediğimlz tavuk modüllerini koyuyoruz.
  9. Pilavımız servise hazır afiyetler olsun🤗.

Tavuklu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çeşmi Nigar Çorbası
Ekmekte Et Tantuni
Fırında Izgara Tadında But Tarifi
Lebeniye Çorbası
Soğuk Kahve
Nohutlu Topalak Köfte
Hdabla | © 2025 |