Waffle Tatlısı

Waffle Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram yağsız lor
  • 200 ml krema
  • 1 krem sabitleyici tozu
  • 250 gram kırmızı meyve kompostosu
  • 20 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 6-8 adet waffle

Kırmızı meyve kompostosu için;

  • 175 ml kiraz suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 500 gram dondurulmuş karışık meyveler
  • 2 yemek kaşığı şeker

Waffle Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı meyve kompostosu için vişne suyunu bir tencereye dökün.
  2. 3 yemek kaşığını bir ölçüm kabına ekleyin.
  3. Ölçüm kabına mısır nişastası ekleyin ve kısaca çırpın.
  4. Dondurulmuş meyve karışımını ve şekeri tenceredeki kalan vişne suyuna ekleyin ve kısaca karıştırın.
  5. Karışımı kaynatın, akabinde vişne suyu ve mısır nişastası karışımını ekleyin ve kısaca karıştırın.
  6. Karışımı tekrar kaynatın, akabinde yaklaşık 1 dakika kısık ateşte pişirin.
  7. Karışım artık yavaşça yoğunlaşmalıdır.
  8. Kırmızı meyve kompostosunu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  9. Waffle tatlısı için: kremayı soğuk bir karıştırma kabında yarım dakika çırpın.
  10. Vanilya şekerini ve krem sabitleyici tozunu ekleyin ve sert tepecikler oluşana kadar çırpın.
  11. Yağsız lor ile şekeri karıştırın.
  12. Kremayı katlayın.
  13. Waffle, kırmızı meyve kompostosu ve lor’u dönüşümlü olarak 6 bardağa yerleştirin. Servis etmeden evvel en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  14. Üzeri için: çilek halli çikolata.

Waffle Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Ekşimayalı Tohumlu Ekmek
Dereotlu Poğaça
Mısır Ekmeği
Ramazan Pidesi
Sütlü Mantar Çorbası
Hdabla | © 2025 |