Waffle Tatlısı
Waffle Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram yağsız lor
- 200 ml krema
- 1 krem sabitleyici tozu
- 250 gram kırmızı meyve kompostosu
- 20 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 6-8 adet waffle
Kırmızı meyve kompostosu için;
- 175 ml kiraz suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 500 gram dondurulmuş karışık meyveler
- 2 yemek kaşığı şeker
Waffle Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı meyve kompostosu için vişne suyunu bir tencereye dökün.
- 3 yemek kaşığını bir ölçüm kabına ekleyin.
- Ölçüm kabına mısır nişastası ekleyin ve kısaca çırpın.
- Dondurulmuş meyve karışımını ve şekeri tenceredeki kalan vişne suyuna ekleyin ve kısaca karıştırın.
- Karışımı kaynatın, akabinde vişne suyu ve mısır nişastası karışımını ekleyin ve kısaca karıştırın.
- Karışımı tekrar kaynatın, akabinde yaklaşık 1 dakika kısık ateşte pişirin.
- Karışım artık yavaşça yoğunlaşmalıdır.
- Kırmızı meyve kompostosunu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Waffle tatlısı için: kremayı soğuk bir karıştırma kabında yarım dakika çırpın.
- Vanilya şekerini ve krem sabitleyici tozunu ekleyin ve sert tepecikler oluşana kadar çırpın.
- Yağsız lor ile şekeri karıştırın.
- Kremayı katlayın.
- Waffle, kırmızı meyve kompostosu ve lor’u dönüşümlü olarak 6 bardağa yerleştirin. Servis etmeden evvel en az 2 saat buzdolabında bekletin.
- Üzeri için: çilek halli çikolata.
Waffle Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













