Tel Tel Börek (Çok Açmadan)
Tel Tel Börek (Çok Açmadan) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 7 su bardağı un
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- 500 gram böreklik peynir yahut lor
- 1 demet maydanoz
Yufkaların içine sürmek için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Susam
- 1 şişe soda
Yufkaları açmak için;
- 2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
Tel Tel Börek (Çok Açmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unumuzu koyup ortasını açalım gereçleri koyup suyu denetimi ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım yarım saat kadar dinlendirelim.
- Hamuru 4 bezeye bölüp üzerine streçle örtüp tekrar dinlendirelim, tereyağının eritip sıvı yağ ekleyelim, peynirimize maydanozu ufak ufak doğrayalım karabiber ekleyelim onu da hazırlayalım.
- Dinlenen bezeleri orta kalınlıkta tezgahın üzerinde açalım yufkanın her tarafını tıpkı formda yağlayalım iki karşılıklı ucu üst üste kapatıp ortalarını tekrar yağlayarak bohça üzere kapatıp tekrar dinlenmeye koyalım .
- 4 bezeyi de bu formda yapalım yarım saat kadar dinlenmesi kâfi.
- Dinlenen bezelerimizi merdane ile üzerine yavaş yavaş vurarak çok bastırmadan her tarafını birebir formda açalım orta büyüklükte bir yufka olacak çok ince olmayacak. Yufkayı tekrar her tarafını yağlayalım.
- Açtığımız yufkayı 3 tane birebir kalınlıkta baştan başa keselim onu da tekrar ortadan keselim. 8 eşit dikdörtgen olacak kenar kısımlarına peynir koyup sigara böreği üzere sarıp tepsiye dizelim.
- En son üzerine tereyağı sürelim tereyağı böreği tel tel yapacak en son susamla da süsleyip yarım şişe sodayı böreklerin üzerine dökelim.
- 200 derecelik derecelik fırında 30 dakika kadar alt üst nar üzere kızarana kadar pişirelim bu ölçüyle ben iki tepsi yaptım afiyet sıhhat olsun 🤌🌸.
Tel Tel Börek (Çok Açmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






