Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ilik süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için)
  • 20 gram susam

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyallerimizi karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz.
  2. Üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen hamurumuzu eşit bezeleri ayırıp yuvarlak yaptıktan sonra elimizle hafif bastırıyoruz.
  4. Üzerine bir örtü atıp 1,5 saat tepsi mayasi yapıyoruz.
  5. Mayalanan bezelerin üzerine yumurta sarısını dikkatlice hamurumuzu söndürmeden sürüyoruz ve susamını serpip 175° fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
  6. Fırından çıktıktan sonra üzerine çok hafif elimizle su serpiyoruz ve bez ile örtüp 5 dk bekletiyoruz.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Poğaça
Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli)
Kuzu Gerdan
Jelopene Turşu
Bebek Kabak Mücveri
Emziren Anneler İçin Tarif
Hdabla | © 2025 |