Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 büyük domates
  • 1 adet biber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
  2. Barbunyaları da ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Rendelenmiş domates ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerine biraz sıcak su ve biberi ekleyip kapağı kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Denetimli pişirin lütfen şayet su eksilirse ekleyebilirsiniz.
  5. Barbunyalar piştiğinde ocaktan alın, 1 saat dinlendikten sonra tabağa koyup üzerinde zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı sıcak da tüketilebilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Fıstıklı Çikolata
Nefis Sulu Köfte
Muhteşem Profiterol Tarifi
İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı
Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla
Hdabla | © 2025 |