Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg bamya
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Zeytinyağlı Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ince yarım ay biçiminde doğrayıp zeytnyağında kavuruyoruz.
  2. Havucu rendeleyip yumuşayan soğana ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Soğan ve havuç kavrulunca ayıkladığımız bamyayı ekleyip 3-4 dk ortada karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Tırnak ucu kadar karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip çok az da su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  5. Bamya yumuşamaya başlayınca damak zevkine nazaran limon suyu ekliyoruz.
  6. Suyu azaldıktan ve bamyalar piştikten sonra tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.
  7. Soğuk servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki)
Karnabahar Mantısı
Portakallı Çilek Rüyası
Köfteli Şehriyeli Yoğurt Çorbası
Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin
Hdabla | © 2025 |