Çiçekli Tart

Çiçekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı şeker
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı şeker
- Gıda boyası
Çiçekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım, 4 elmayı soyup rendeleyelim, yarım su bardağı şekeri, tarçını ekleyip kavuralım.
- Hamuru için bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini ,şekeri ,yumurtayı karıştıralım .
- Daha sonra kabartma tozunu ve unu ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurumuzu iki modüle bölelim, büyük barça kenarda dursun .
- Diğer modülden ceviz büyüklüğünde kesimlere alıp besin boyası ekleyelim, ben 4 kesim yaptım .
- Büyük parçayı oklavayla açıp tart kalıbımıza ekleyelim ve iç harcımızı yerleştirelim.
- Üst kısma geçelim boyasız hamurumuzu açalım ve besin boyalı hamurlarımızı minik minik yuvarlanıp açtığımız hamurun üstüne çiçek hali verelim.
- Üzerine yağlı kağıt serip oklavayla tekrar biraz daha açalım ve şeritler halinde keselim.
- Tartımızın üzerine dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dk denetimli bir biçimde pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Çiçekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








