Limonlu Yoğurt Tatlısı
Limonlu Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 damla limon
Üzeri için;
- Hindistan cevizi vb.
Limonlu Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ve düzgünce karıştıralım .
- Sonra ocağa alalım, şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dk kaynamaya bırakın ,kaynadıktan sonra bir kenara soğuması için bekletelim.
- Keki için;Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip mikser ile birlikte güzelce çırpın krema kıvamına gelince yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş limon kabuğu rendesi, ve vanilya ekleyip tekrar çırpın.
- Daha sonra un, kabartma tozu, karbonat ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın yağlanmış dikdörtgen borcama yahut bir tepsiye dökelim .
- 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişen keki fırından alıp dilimleyelim ve sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim 1 saat kadar dinlendikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Limonlu Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






