Limonlu Yoğurt Tatlısı

Limonlu Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4-5 damla limon

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi vb.

Limonlu Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ve düzgünce karıştıralım .
  2. Sonra ocağa alalım, şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dk kaynamaya bırakın ,kaynadıktan sonra bir kenara soğuması için bekletelim.
  4. Keki için;Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip mikser ile birlikte güzelce çırpın krema kıvamına gelince yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş limon kabuğu rendesi, ve vanilya ekleyip tekrar çırpın.
  5. Daha sonra un, kabartma tozu, karbonat ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın yağlanmış dikdörtgen borcama yahut bir tepsiye dökelim .
  6. 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Pişen keki fırından alıp dilimleyelim ve sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim 1 saat kadar dinlendikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Limonlu Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması
Kremalı Zerdeçallı Biberli Makarna
Mayasız Pişi
Lahmacun (Tavada)
Ton Balıklı Salata
Et Haşlama
Hdabla | © 2024 |