Limon Budino

Limon Budino Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 200 ml yağlı krema
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 2 adet yumurta
  • 60 gram mısır nişastası
  • 35 ml limon suyu
  • 2 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 200 gram toz şeker

Üzerine süslemek için;

  • 100 ml yağlı krema
  • 75 gram toz şanti
  • 40 gram labne
  • Limon dilimi ve nane yaprakları

Limon Budino Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta,nişasta,şeker,limon suyu ve zerdeçal homojen bir halde karıştırılır ve bir kenarda beklemeye alınır.
  2. Tencereye süt,krema,vanilya ve limon kabukları konur en kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtılır fakat kaynatılmaz!.
  3. Tenceredeki karışımdan yumurtalı karışıma karıştırarak bir kepçe konur ve yumurtalı karışım tekrar tencereye yavaş yavaş karıştırarak eklenir.
  4. En kısık ateşte karıştırarak kaynatılır ve 2 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır. Bir blender ya da süzgeç ile pürüzsüz hale getirilir.
  5. Servis edilecek kaselere hisse edilir.
  6. Soğuduktan sonra krema ve toz şanti güzelce çırpılır.
  7. Son olarak labne eklenir bir cins daha çırpılır ve istenilen bir duy ucu sıkma pişetine takılıp içerisine konur budinoların üzerine sıkılıp süslenir. Afiyetle ve sevgiyle kalın☺️.

Limon Budino Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Helvası (Bursa Tatlısı)
Soğanlı Salatalık Salatası
Yoğurtlu Semizotu Mezesi (2 Dakikada)
Dev Bisküvili Kolay Pasta
Susamlı, Baharatlı Patates
Diyet Bowl
Hdabla | © 2025 |