Kuymak

Kuymak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase küp küp doğranmış çeçil peyniri
  • 1 su bardağı su

Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavamıza tereyağımızı alıyoruz ve eritiyoruz, mısır unumuzu ekleyip düzgünce karıştırıp kavuruyoruz.
  2. Kavrulan ununuzun kokusu çıkınca bir bardak su ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Suyunu çekip kıvam alınca peynirlerimizi ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz .
  4. Peynirlerimiz uygunca eriyip mısır unu ile birbirine karışıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Tavamızın ortasından kaşık ile alıp üst gerçek kaldırdığımızda sündüğünü göreceksiniz.
  6. Kuymağımız yemeye hazır bol yağlı sevenler tereyağ ölçüsünü arttırabilir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 5 dkda hazırlayabilirsiniz 🧈🧀🫕.

Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatası
Sütlü Un Helvası
Patatesli Omlet
Kumlu Pasta
Sebzeli Kıymalı Lezzet Rulosu
Patlıcanlı Domatesli Yaz Kahvaltısı
Hdabla | © 2025 |