Kuymak
Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase küp küp doğranmış çeçil peyniri
- 1 su bardağı su
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavamıza tereyağımızı alıyoruz ve eritiyoruz, mısır unumuzu ekleyip düzgünce karıştırıp kavuruyoruz.
- Kavrulan ununuzun kokusu çıkınca bir bardak su ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Suyunu çekip kıvam alınca peynirlerimizi ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz .
- Peynirlerimiz uygunca eriyip mısır unu ile birbirine karışıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Tavamızın ortasından kaşık ile alıp üst gerçek kaldırdığımızda sündüğünü göreceksiniz.
- Kuymağımız yemeye hazır bol yağlı sevenler tereyağ ölçüsünü arttırabilir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 5 dkda hazırlayabilirsiniz 🧈🧀🫕.
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















