Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 kg çilek
  • 2,5 kg şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri temizleyelim yıkayalım ve bir kaba alalım üzerine şekerini ilave edip bir gece yahut 5 saat bekletelim.
  2. Şekerler eriyinceye kadar kısık ateşte eridikten sonra harlı ateşte 5 dakika kaynatalım çilekleri süzgeç yardımıyla diğer bir yere alalım.
  3. Şerbet yoğunlaşıncaya kadar kaynatmaya devam ederim yaklaşık 15-20 dakika kadar.
  4. Bir yemek kaşığı limon suyunu ek edelim ,1 dakika kaynatalım çilekleri ilave edip 2 dakikada çilek de kaynatalım altını kapatalım soğuyunca kavanozlara koyalım. Afiyet olsun.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo
Sebzeli Tavuklu Pilav
Çiçek Ekmek
Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi
Milföylü Atıştırmalık
Lego Pastasi
Hdabla | © 2025 |