Tahinli Çıtır Rulo

Tahinli Çıtır Rulo Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ ve tahin yeterlice homojen kıvamda karıştırılır.
  2. Baklava yufkasınin birinci katına tahinli sıvı yağ karışımı sürülür.
  3. Üzerine ikinci baklava yufkasi serilir ve tıpkı süreç bu yufkayada yapılır.
  4. Son yufka serilir tekrar sıvı yağli tahinli karışım sürüldükten sonra üzerine toz şeker serpilir.
  5. Sonra ince çekilmiş cevizide eşit halde her yanına gelecek biçimde dökülür.
  6. Yufkalar rulo biçiminde dikkatlice sarılır.
  7. Sonra parmak büyüklüğün de ve ya istediğiniz boyutta kesilir.
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  9. 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika da piser.
  10. Ilıdıktan sonra da üzerine pudra şekeri serpilir.

Deyeneceklere şimdiden afiyet olsun.

Fotoğraflı yorumları bekliyorum arkadaşlar 🥰.

Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kisiel (Kıssel)
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Buzluk Böreği
Pratik Börek
Kolay Besleyici Bebek Ara Öğün
Rafine Şekersiz Yulaflı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |