Tahinli Çıtır Rulo
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet baklavalık yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ ve tahin yeterlice homojen kıvamda karıştırılır.
- Baklava yufkasınin birinci katına tahinli sıvı yağ karışımı sürülür.
- Üzerine ikinci baklava yufkasi serilir ve tıpkı süreç bu yufkayada yapılır.
- Son yufka serilir tekrar sıvı yağli tahinli karışım sürüldükten sonra üzerine toz şeker serpilir.
- Sonra ince çekilmiş cevizide eşit halde her yanına gelecek biçimde dökülür.
- Yufkalar rulo biçiminde dikkatlice sarılır.
- Sonra parmak büyüklüğün de ve ya istediğiniz boyutta kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika da piser.
- Ilıdıktan sonra da üzerine pudra şekeri serpilir.
Deyeneceklere şimdiden afiyet olsun.
Fotoğraflı yorumları bekliyorum arkadaşlar 🥰.
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















