Kadayıflı Dilber Dudağı Tatlısı

Kadayıflı Dilber Dudağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (veya margarin oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için:

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Küçük bir dilim limon

Kadayıflı Dilber Dudağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurun: oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın.
  2. Üzerine sıvı yağ, irmik, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Unu azar azar ek ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. İç harcı hazırlayın: kavrulmuş kadayıf ile cevizi karıştırın.
  5. Şekil verin: hamuru geniş bir alanda merdane yardımıyla çok ince olmayacak biçimde açın üzerine kadayıf ve ceviz karışımı serpiştirin merdaneyle hafif bastırın.
  6. Çay bardağıyla kesin ve tek tarafını üzerine kapatın.
  7. Kenar hamurları da toparlayıp tıpkı form yapın.
  8. Pişirme: fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  9. Şerbeti hazırlayın: şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın.
  10. Limon dilimini ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
  11. Şerbetleme: fırından aldığınız tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine sıcak şerbeti gezdirin şahsen bekledikten sonra aksi çevirin ( şerbetini daha âlâ alması için ) şerbetini büsbütün çekmesi için en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Kadayıflı Dilber Dudağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çay Saati Menüsü
Latte Pasta
Ev Yapımı 2 Renkli Puding
Yağda Kızarmış Alabalık
Gofret Tadında Yulaf Lapası
Günün En Güzel Saati
Hdabla | © 2025 |