Fındıklı Kurabiye
Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı kadar un
Üzeri için:
- Fındık
Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için margarin, şeker ve yumurta güzelce karıştırılır.
- Üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan minik modüller alınıp avuç içerisinde yuvarlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine birer adet fındık konulur.
- Önceden ısıtılmış 175° fırında fanlı ayarda üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun 🫓.
Not: kurabiyeler fırından çıktığı vakit çok yumuşak oluyor ancak oda sıcaklığına gelene kadar soğuyunca sertleşiyor. Fırında fazla tutulmamalı.
Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






