Hamburger Ekmeği
Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tat kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık sütümüz ve mayamızı geniş bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Un dışında öbür gereçlerimizi ekleyip karıştırıyoruz son olarak yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz elimize yapışmayacak kulak göğsü kıvamında hamurumuz oluyor.
- 40 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz ve tepsimize yağlı kâğıdımızı seriyoruz mayalanan hamurumuzdan çay tabağı büyüklüğünde beze alıyoruz şayet küçük yapacaksanız mandalina büyüklüğünde kafi yağlı kâğıdımızın üzerine alıyoruz 10 dk daha bekletiyoruz.
- Yumurta sarımızı fırça yardımıyla üzerine sürüyoruz susam ve çörek otumuzu karıştırıp üzerlerini serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz pofuduk ve yumuşacık hamburger ekmeklerimiz hazır 🍔👩🏽🍳.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










