Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tat kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık sütümüz ve mayamızı geniş bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Un dışında öbür gereçlerimizi ekleyip karıştırıyoruz son olarak yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz elimize yapışmayacak kulak göğsü kıvamında hamurumuz oluyor.
  3. 40 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz ve tepsimize yağlı kâğıdımızı seriyoruz mayalanan hamurumuzdan çay tabağı büyüklüğünde beze alıyoruz şayet küçük yapacaksanız mandalina büyüklüğünde kafi yağlı kâğıdımızın üzerine alıyoruz 10 dk daha bekletiyoruz.
  4. Yumurta sarımızı fırça yardımıyla üzerine sürüyoruz susam ve çörek otumuzu karıştırıp üzerlerini serpiyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz pofuduk ve yumuşacık hamburger ekmeklerimiz hazır 🍔👩🏽‍🍳.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Poğaça (Ağızda Dağılan)
Tam Kıvamında 6 Kişilik Fırın Sütlaç
Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek (Videolu)
En Kolay Ekler Tarifi
Karamelize Soğan Soslu Tavuk
Siyezli Kızarmış Sebze Salatası
Hdabla | © 2025 |