Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- 1 paket sütlü çikolata
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba yumurtayı kırıp, toz şeker ile çırpıyoruz.
- Ardından yoğurdu sıvı yağı kabartma tozunu ve vanilyayı koyup gereçler birbirleriyle yoğunlaşana kadar çırpıyoruz.
- Çırptıktan sonra kakaoyu ve unu ekleyip, kek hamuru kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
- Son olarak borcama döküp 150 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Kekimiz fırında pişerken sosunu yapalım.
- Bir kaba tüm materyalleri alıp çırpıyoruz.
- Ardından çikolata ve şeker eriyene kadar orta ateşte çırpıyoruz.
- Hazır olan sosu soğumaya bırakalım.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra sosu döküp çekmesi için kürdan yardımı ile delikler açıyoruz.
- Tekrar birinci sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kekimiz hazır afiyet olsun. 🍫.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


