Süt Helvası
Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını uygun bir tencerede kısık ateşte eritelim.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 1 litre sütü yavaşça ekleyelim ve bir yandan pürüzsüz kıvam için çırparak karıştıralım.
- Toz şekeri de ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Vanilyayı da ekleyelim ve son defa karıştırıp ocağın altını kapatalım.
- Toprak kaselere yahut ısıya güçlü bir kaba koyalım.
- Toprak kaselere koyarsanız fırın tepsisine koyduktan sonra kaselerin yarısına kadar su ekleyelim.
- 200° fırında fırının üst ayarında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 20 dk.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






