Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını uygun bir tencerede kısık ateşte eritelim.
  2. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. 1 litre sütü yavaşça ekleyelim ve bir yandan pürüzsüz kıvam için çırparak karıştıralım.
  4. Toz şekeri de ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Vanilyayı da ekleyelim ve son defa karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  6. Toprak kaselere yahut ısıya güçlü bir kaba koyalım.
  7. Toprak kaselere koyarsanız fırın tepsisine koyduktan sonra kaselerin yarısına kadar su ekleyelim.
  8. 200° fırında fırının üst ayarında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 20 dk.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Güllaç (Videolu)
Güveçte Çupra
Taş Kadayıf
Vişneli Pasta
Günün En Güzel Saati
Tahinli Nişastalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |