Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye

Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 170 g tereyağı (yumuşatılmış )
  • 100 g şeker
  • 100 g esmer şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • 280 g un
  • 0,75 çay kaşığı kabartma tozu
  • 70 g dondurulmuş ahududu

Üzerine;

  • 30 g dondurulmuş ahududu
  • 100 g çikolata parçaları

Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumuşatılmış tereyağını şeker, esmer şeker, vanilya özütü ve tuzla 4-5 dakika çırpın.
  2. Yumurtaları birleşene kadar karıştırın.
  3. Unu kabartma tozuyla karıştırıp kısa bir mühlet katlayın.
  4. Hamuru büyük bir kepçeyle modüllere ayırın ve her fırın tepsisine 5’er adet kurabiye yerleştirin.
  5. Üzerine ayırdığınız gereçleri serpin ve tepsiyi evvelden ısıtılmış fırında (üst/alt 180 derece) üst üste yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin.
  6. Kurabiyeleri fırın tepsisinde soğumaya bırakın ve kırılmalarını önlemek için soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.

Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Börek
Meyveli Karpatka
Fırın Sütlaç
Bisküvi Kurabiye
Sebzeli Tuzlu Kek
Sirkeli Simit
Hdabla | © 2025 |