Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 170 g tereyağı (yumuşatılmış )
- 100 g şeker
- 100 g esmer şeker
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 280 g un
- 0,75 çay kaşığı kabartma tozu
- 70 g dondurulmuş ahududu
Üzerine;
- 30 g dondurulmuş ahududu
- 100 g çikolata parçaları
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumuşatılmış tereyağını şeker, esmer şeker, vanilya özütü ve tuzla 4-5 dakika çırpın.
- Yumurtaları birleşene kadar karıştırın.
- Unu kabartma tozuyla karıştırıp kısa bir mühlet katlayın.
- Hamuru büyük bir kepçeyle modüllere ayırın ve her fırın tepsisine 5’er adet kurabiye yerleştirin.
- Üzerine ayırdığınız gereçleri serpin ve tepsiyi evvelden ısıtılmış fırında (üst/alt 180 derece) üst üste yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin.
- Kurabiyeleri fırın tepsisinde soğumaya bırakın ve kırılmalarını önlemek için soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












