Sup
Sup Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- Yarım paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı fındık
Sup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yumurta sarıları, un, şeker ve kakaoyu koyun.
- Karıştırarak 1 su bardağı süt ek edin, gereçler homojen hale gelene kadar ezin.
- Daha sonra sütün tamamını katın.
- Orta ateşte karıştırarak kaynatın.
- Başka bir kapta yumurta aklarını çırparak kar haline getiriniz.
- Kakaolu karışımdan 1 kepçe kadar yumurta aklarına dökerek ılıştırınız.
- Vanilyayı karışıma katıp karıştırarak 1 taşım daha kaynatınız.
- Köpüğünü kaçırmadan yavaşça karıştırdığınız tatlıyı kepçeyle kaselere paylaştırıp, üzerine kıyılmış fındık serperek süsleyin.
- İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirin.
Tarifin yapılışını paylaştığım ve tarihini anlattığım görüntüyü @pastry. 30 isimli ınstagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







