Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata(bitter yahut isterseniz sütlü)

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
  2. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu da ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Geriye kalan materyalleri ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  4. Yağlanmış borcama karışımı döküp fırına alıyoruz.
  5. Fırın fansız ve 180° olacak.
  6. Kekimiz fırında pişerken o sırada sosumuzu hazırlıyoruz.
  7. Çikolata dışında tüm gereçleri tencereye alıp ocakta pişiriyoruz.
  8. Kaynadıktan sonra çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  9. Pişen kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra sosumuzu döküyoruz.
  10. Daha sonra istediğiniz formda süsleyebilirsiniz.

Not: dikdörtgen borcamda yapıyorum bu biçimde keke sosu ekledikten sonra her yeri ıslak oluyor. Keki daha kalın istiyorsanız kare borcamı da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun ☺️✨.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Sütlü Pasta
Limonlu Kek
Müceddere Pilavı
Fırın Sütlaç
Arap Aşı Çorbası
Kremalı Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |