Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sos için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket çikolata(bitter yahut isterseniz sütlü)
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- Süt, sıvı yağ ve kakaoyu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Geriye kalan materyalleri ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
- Yağlanmış borcama karışımı döküp fırına alıyoruz.
- Fırın fansız ve 180° olacak.
- Kekimiz fırında pişerken o sırada sosumuzu hazırlıyoruz.
- Çikolata dışında tüm gereçleri tencereye alıp ocakta pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Pişen kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra sosumuzu döküyoruz.
- Daha sonra istediğiniz formda süsleyebilirsiniz.
Not: dikdörtgen borcamda yapıyorum bu biçimde keke sosu ekledikten sonra her yeri ıslak oluyor. Keki daha kalın istiyorsanız kare borcamı da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun ☺️✨.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







