Sosisli Çok Pratik Tepsi Poğaçası

Sosisli Çok Pratik Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 5,5 su bardağı un

İç materyali;

  • 5 adet sosis
  • 2 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Salçayı açmak için sıvı yağ ve az su
  • Kekik

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı süt

Fırından çıktıktan sonra;

  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Sosisli Çok Pratik Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ, süt, su ve yumurtaları çırpalım, (sıvı materyaller oda sıcaklığında olsun), maya ve toz şekeri ilave edip karıştıralım.
  2. Un ve tuzunu (unu denetimli ekleyelim, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim) ekleyerek hamuru yoğurup yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
  3. Hamur mayalandıktan sonra yaklaşık 200-220 gram lık eşit kesimler kopararak (6 eşit kesime ayırdım) merdane yardımı ile uzunluğu kullanacağınız tepsi boyutuna uygun olacak biçimde kare /dikdörtgen halinde açalım.
  4. Bir ucuna salça sosu sürüp üzerine sosisleri ek edelim.
  5. Diğer uç kısımlarını bıçak yardımıyla birer parmak aralıklı olacak biçimde 5-6 cm uzunluğunda verev keselim ve iç koyduğumuz kısımdan başlayarak gevşek olmayacak biçimde saralım, tepsiye yerleştirelim.
  6. 15-20 dakika tepside mayalanmasını bekledikten sonra üzerine yumurta süt karışımından sürüp 185 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Sosisli Çok Pratik Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Deniz Mahsulleri Salatası
Fırında Etli Biber Dolması
Yaban Mersinli Soğuk İçecek
Kaşık Tatlısı (Bebe Bisküvili,Muzlu) (Videolu)
Kolay Mantı Aşı
Patlıcan Kebabı
Hdabla | © 2025 |