Gelin Turşusu

Gelin Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet salatalık
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

Gelin Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce biberleri kaynamaya başlayınca 5 dk kaynatıyoruz.
  2. Ardından başka zerzevatları atıp ortalama 20 dk kaynatıyoruz.
  3. Tüm materyallerin yumuşadığından emin olunca patlıcandan ötürü kararan acı suyu süzüp tekrar sıcak su koyuyoruz.
  4. Sarımsak, tuz ve suda erittiğimiz limon tuzunu ek ederek 5 dk kaynatıp kapatıyoruz.
  5. Ne vakit yiyecekseniz bir gün öncesinden ya da sabahtan yapın ki buzdolabında bekleyip düzgünce soğusun. Yemeğin yanında buz üzere yaz turşusu. Afiyet olsun:).

Gelin Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftali Tatlısı
Pankek (Damla Çikolatalı)
Akşam Yemeği Menüsü / Bayram Sofralarınıza Çok Yakışır
Cocostar Pasta
Şekersiz Ve Unsuz Sağlıklı Hurma Topları
Bebek Domatesli Çorba
Hdabla | © 2025 |