Havuç Kabak Tarator (En İyi Versiyonu)
Havuç Kabak Tarator (En Güzel Versiyonu) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 büyük kabak rendesi (sulanırsa suyunu sıkalım )
- 3 büyük havuç rendesi
- 2+2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mısır
- 3-4 adet kornişon turşu
Yoğurt için;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak rendesi
- Biraz tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2-3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
Havuç Kabak Tarator (En Uygun Versiyonu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havuçları rendeleyin.
- Uygun bir tavada zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip başka ayrı soteleyin.
- Hafif yumuşaması kâfi olacaktır. Soğumaya bırakın.
- Turşuyu minik küpler halinde doğrayın.
- Bu esnada yoğurdu hazırlayalım.
- Yoğurtları karıştırın.
- Tuz ve sarımsağı ek edin.
- Sos tenceresinde yağı ısıtıp cevizleri bir iki tıp soteleyin.
- Kırmızı toz biberi ekleyin. Karıştırıp kapatın.
- Soğumaya bırakın.
- Bütün gereçleri uygun bir kasede karıştırın.
- Cevizli sosu ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun 🌸 📌
Servis yapmadan evvel buzdolabında bekletip servis esnasında sosunu ekleyebilirsiniz.
Havuç Kabak Tarator (En Düzgün Versiyonu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










