Ahududulu Kurabiye
Ahududulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (kontrollü)
- 1 tutam tuz
- 1 küçük uzunluk kasede ahududu
- Beyaz çikolata
Ahududulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında tereyağ ile 2 yumurta ve şeker düzgünce karıştırılır.
- Daha sonra vanilya,tuz ve kabartma tozu ile denetimli olarak un eklenir.
- Hamurun kıvamı çok yumuşak olmayacak zira ahududular eklenince sulanıp yumuşuyor.
- Hamurun içerisine küçük kesimlere böldüğümüz beyaz çikolata ve ahududular eklenir ve hamur hazırlanır.
- Yuvarlak kesimler halinde kurabiyeler tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında denetimli olarak 15-20 dk pişirilir.
- Kurabiyenin yassı olmasını isterseniz fırında pişerken 10 dk sonra bardak altı ile bastırabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Ahududulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










