Nutellalı Kurabiye
Nutellalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta (mısır nişastası önerilir şayet yoksa buğday nişastası da olur)
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar
Arasına sürmek için;
- Nutella yahut rastgele bir krem çikolata
Sosu için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı hindistan ceviz
Nutellalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin ,sıvı yağ,pudra şekeri ,nişasta ,kabartma tozu, vanilya bir kaba konularak karıştırılır.
- Üzerine aldığı kadar un eklenerek hamur yoğurulur.
- Çok çok formda yoğrulmamasına dikkat edilir.
- Yoğrulan hamurdan ceviz modülü büyüklüğünde modüller koparılarak avuç içinde yuvarlanır ve tekrar avuç içinde yassılaştırılır tepsiye dizilerek 170 derecelik fırında pişirilir.
- Hafif pembeleşince fırından alınan kurabiyelerin bir modülünü krem çikolata sürülerek öbür kesimi yapıştırılır.
- Süt ve hindistan cevizi başka ayrı kaplara konulur ortasına çikolata sürülmüş kurabiyeler evvel süte batırılır ,daha sonra her tarafı hindistan cevizi ile kaplanır ve servis tabağına dizilir afiyet olsun.
Nutellalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















