Saç Tava

Saç Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 2 tane domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Saç Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sac tavayı yüksek ateşte ısıtın ve sıvı yağı koyup kızdırın.
  2. Üzerine eti ek edin.
  3. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  4. Etler hafif kızardığında, soğanı ve sarımsağı ek edin ve karıştırın.
  5. Soğanlar sotelendikten sonra yeşil biberi ve kırmızı biberi de tavaya ekleyin.
  6. Biberler de sotelendikten sonra kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve baharatları da ekleyin.
  7. Son olarak domatesler piştikten sonra tereyağı ek edip karıştırın.
  8. Ardından ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Saç Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginar Salatası
Yumurtalı Avokado Tost
Puf Puf Mayalı Pişi
Lokanta Usulü Lavaş Tarifi
Bisküvili Muhallebi Tarifi
Merry Me Chicken
Hdabla | © 2025 |