Saç Tava
Saç Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber
- 2 tane domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Saç Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sac tavayı yüksek ateşte ısıtın ve sıvı yağı koyup kızdırın.
- Üzerine eti ek edin.
- Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Etler hafif kızardığında, soğanı ve sarımsağı ek edin ve karıştırın.
- Soğanlar sotelendikten sonra yeşil biberi ve kırmızı biberi de tavaya ekleyin.
- Biberler de sotelendikten sonra kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve baharatları da ekleyin.
- Son olarak domatesler piştikten sonra tereyağı ek edip karıştırın.
- Ardından ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Saç Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







