Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Orta uzunluk kereviz
  • Orta uzunluk soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su

Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün zerzevatları çok küçültmeden doğrayalım.
  2. Soğanları yağda yumuşayana kadar kavuralım.
  3. Kerevizleri üzerine ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
  4. 2 yemek kaşığı unu ek edip un kokusunun çıkmasına yakın havuç ve patatesi de ekleyelim.
  5. 5 dakika bu biçimde bütün zerzevatları kavuralım.
  6. Daha sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  7. Yaklaşık 30 dakikada sebzeler yumuşamış olacaktır.
  8. Yumuşayan zerzevatları blenderlayalım.
  9. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatabiliriz.
  10. Servis esnasında üzerine tereyağ pul biber sosu ekleyip daha da lezzetlendirebiliriz.
  11. Çorbamızın kıvamı durdukça yoğunlaşacaktır. Üzerine sıcak su eklemesi yapıp kıvamını açabilirsiniz.

Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Tatlı
Dürümcülere Taş Çıkaracak Evde Hatay Usulü Tavuk Döner Tarifi (Videolu)
Kabaklı Mantar Yemeği
Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tarifleri
Diyet Cocostar
Krem Latte Muhallebi
Hdabla | © 2024 |