Şekilli Pankek Tarifi

Şekilli Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Sıvıyağ
  • Üzüm
  • Çikolata

Şekilli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabımıza yumurta, şeker ve sütü alalım.
  2. Çırpma teliyle çırpalım.
  3. Üzerine kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ek edelim ve tekrar çırpalım.
  4. Şekilli pankek tavasını sıvı yağ ve bir fırça yardımıyla yağlayalım.
  5. Oluşan hamuru tavanın her kısmına birer yemek kaşığı olacak biçimde dökelim.
  6. Hamurlar tavda hafif kabarınca öbür yüzünü çevirip o kısmının de kabarmasını bekleyelim.
  7. Pişen pankeklerimizin yanına üzüm,çikolata ve bir bardak süt ile servis edelim.

Hepinize afiyet olsun. Beni takip ederseniz sevinirim.

Şekilli Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Börek
Peynirli Börek
Taze Mısır Haşlama
Kabaklı Efsane Bir Sos Tarifi
Ev Usulü Pratik Kebap (Yalancı Adana Kebap)
Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası
Hdabla | © 2025 |