Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek
Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- Yarım kilo peynir
- Bir demet maydanoz
Hamurların ortasına sürmek için;
- 300 gram tereyağı
Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un, tuz ,su mayayla yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan 10 adet beze ayırıyoruz .
- 20 dakika bezelerimizi mayalanmaya bırakıyoruz .
- Mayalanan hamurlarımızı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Erittiğimiz tereyağını her katına sürerek kenarda dinlenmeye bırakıyoruz .
- 10 dakika dinlenen hamurumuzu ikili olarak alıyoruz .
- Büyütebildiğimiz kadar büyütüyoruz incelen hamurumuzun bir köşesine iç harcımızı koyuyor rulo formunda sarıyoruz.
- Tepsimize diziyoruz.
- Bütün hamurları bu biçimde yapıp en son üzerine kalan tereyağı sürüp fırına veriyoruz.
- 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz piştikten sonra istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














