Damat Pastası

Damat Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday yahut mısır)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kakaolu yahut sade kremşanti

Keki ıslatmak için;

  • 2,5 su bardağı süt

Pastanın üzerine ganaj;

  • 1 paket krema
  • 80 gram bitter çikolata

Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğuması için; birinci evvel muhallebiyi hazırlayalım.
  2. Malzemelerin hepsini bir tencereye dökelim topaklanmaması için ocağa koymadan evvel mikser yardımıyla tüm materyalleri karıştıralım.
  3. Orta kısık ateşte katılaşıp kıvam alana kadar karıştıralım altını kapatalım.
  4. Ara sıra karıştırıp kaymaklanmasını önleyelim.
  5. Soğuduktan sonra kremşantisini de ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
  6. Kekimizi hazırlayalım, yumurta ve şeker köpürene kadar yaklaşık 5 dk boyunca mikser yardımıyla çırpılır.
  7. Üzerine kabartma tozu şekerli vanilin eklenir tekrar çırpılır.
  8. Artık spatulaya geçeceğiz.
  9. Kakaomuzu ve elenmiş 1 su bardağı unumuzu ekleyelim dairesel hareketle alttan üste çevire çevire harcımız sönmeden karıştıralım. Borcama dökelim.
  10. 180 derece fansız alt üst ayarda 20-25 dk pişirelim. (kek pişerken fırın kapağını açıp denetim etmeyelim kekimiz söner. ).
  11. İlk sıcağı çıkınca kürdanla muhakkak noktalara delik açalım 2. 5 su bardağı sütümüzü ekleyelim.
  12. Ganaj için kremayı küçük bir tencereye dökelim katı halden sıvı hale gelene kadar ocakta karıştıralım altını kapatıp çikolatamızı ekleyelim. Karıştıralım.
  13. Soğuyan kekin üzerine soğuyan muhallebiyi ekleyelim. Akabinde soğuyan ganajımızla buluşturalım. Dolapta 1 gün bekletip dilimlere ayıralım.Ellerinize sıhhat.

Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik
Tavuk Köftesi
Az Malzemeli Kat Kat Börek
Jersey Süt İle Kaymak Ve Yoğurt Yapımı
Ekşi Tatlı Soslu Tavuk
Şeker Yok Şerbet Yok Pişmaniyeye Rakip Un Helvası
Hdabla | © 2025 |