Damat Pastası
Damat Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday yahut mısır)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kakaolu yahut sade kremşanti
Keki ıslatmak için;
- 2,5 su bardağı süt
Pastanın üzerine ganaj;
- 1 paket krema
- 80 gram bitter çikolata
Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğuması için; birinci evvel muhallebiyi hazırlayalım.
- Malzemelerin hepsini bir tencereye dökelim topaklanmaması için ocağa koymadan evvel mikser yardımıyla tüm materyalleri karıştıralım.
- Orta kısık ateşte katılaşıp kıvam alana kadar karıştıralım altını kapatalım.
- Ara sıra karıştırıp kaymaklanmasını önleyelim.
- Soğuduktan sonra kremşantisini de ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
- Kekimizi hazırlayalım, yumurta ve şeker köpürene kadar yaklaşık 5 dk boyunca mikser yardımıyla çırpılır.
- Üzerine kabartma tozu şekerli vanilin eklenir tekrar çırpılır.
- Artık spatulaya geçeceğiz.
- Kakaomuzu ve elenmiş 1 su bardağı unumuzu ekleyelim dairesel hareketle alttan üste çevire çevire harcımız sönmeden karıştıralım. Borcama dökelim.
- 180 derece fansız alt üst ayarda 20-25 dk pişirelim. (kek pişerken fırın kapağını açıp denetim etmeyelim kekimiz söner. ).
- İlk sıcağı çıkınca kürdanla muhakkak noktalara delik açalım 2. 5 su bardağı sütümüzü ekleyelim.
- Ganaj için kremayı küçük bir tencereye dökelim katı halden sıvı hale gelene kadar ocakta karıştıralım altını kapatıp çikolatamızı ekleyelim. Karıştıralım.
- Soğuyan kekin üzerine soğuyan muhallebiyi ekleyelim. Akabinde soğuyan ganajımızla buluşturalım. Dolapta 1 gün bekletip dilimlere ayıralım.Ellerinize sıhhat.
Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















