Glutensiz Soğuk Kek

Glutensiz Soğuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
  • 7 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu
  • 2 su bardağına yakın badem sütü posaları ile (oranı karışım kek kıvamına gelecek formda az ya da çok olabilir)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 adet organik yumurta
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (benmari metodu eritilmiş)
  • 3 yemek kaşığı ham kakao
  • 100 ml organik elma suyu konsantresi (oranı damak tadına nazaran az ya da çok olabilir)

Glutensiz Soğuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karışımı hazırlamadan evvel badem sütünü kendimiz yapıyoruz.
  2. 1 su bardağı bademi bir gece içme suyunda bekletiyoruz.
  3. Ertesi gün mutfak robotunda ya da smoothie blender’da 2 su bardağı su ile bıztlatıyoruz.
  4. Yumurta, hindistan cevizi yağı, elma suyu konsantresi ve badem sütünü posaları ile çırpıyoruz.
  5. Ardından unlar, kakao en son karbonatı da ekleyerek çırpıyoruz.
  6. Akışkan bir kek karışımı elde ettikten sonra fırın kabına alıyoruz.
  7. Pişirme kağıdının işlenmemiş olması önerilir :).
  8. Önceden ısıttığımız fırında 150 derecede pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
  10. Ardından buzdolabına alıp, sonraki gün tüketiyoruz.
  11. Hindistan cevizi yağı donduğunda eksiksiz bir kıvam alıyor.Afiyet şifa olsun :).

Glutensiz Soğuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Helvası (Orijinal)
Mısırlı Yayla Çorbası
Sulu Köfte
Başamel Soslu Kuşkonmaz Ve Makarna
Kahvaltılık Peynir Mezesi
Doyurucu Kıymalı Makarna
Hdabla | © 2025 |