Büyük Borcamda Trileçe (Tam Ölçü)

Büyük Borcamda Trileçe (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler

Kek materyalleri:

  • 10 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Sütlü şerbet;

  • 6 su bardağı süt
  • 2 su bardağı krema (sıvı krema)

Karamel sosu:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı krema (ısıtılmış)

Büyük Borcamda Trileçe (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta 10 dakika mikserle çırpın (rengi açılıp köpük köpük olacak).
  2. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla alttan üste karıştırın.
  3. Büyük uzunluk bir borcam ya da fırın tepsisini (yaklaşık 40×30 cm) yağlayın ve karışımı dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30-35 dakika kadar, üzeri altın rengi alana dek pişirin.
  5. Fırından çıkan keki oda sıcaklığında 10 dakika soğumaya bırakın. Sonra üzerine çatal yahut şişle delikler açın.
  6. Sütlü şerbet: Tüm süt ve kremayı bir kapta karıştırın.
  7. Soğuyan kekin üzerine yavaş yavaş bu karışımı dökün.
  8. Tamamen çekmesi için buzdolabında en az 4 saat (ideali 1 gece) bekletin.
  9. Karamel sos: Şekeri genişçe bir tavada kısık ateşte eritin, rengi yoğunlaşınca tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  10. Isıtılmış kremayı yavaşça ekleyin (sıçramaması için dikkatli olun) ve kıvam alana kadar karıştırın.
  11. Soğuyan karamel sosu buzdolabında bekleyen kekin üzerine dökün.

Büyük Borcamda Trileçe (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bülbül Yuvası Tatlısı (Videolu)
Kahke
Kandil Simidi
Spoonful
Karışık Pizza
Yaz Portakalı İle Mis Gibi Portakallı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |