Tam Ayarında Kısır

Tam Ayarında Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Yarım demet taze soğan
  • 3 kısım taze nane
  • 3 kol maydanoz
  • Birer çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Tatlı toz biber
  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tane domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon

Tam Ayarında Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kısırlık bulgura kaynar su ek edip bir kapta bekletelim.
  2. Bir tavaya sıvı yağı alıp biraz soğanı kavuralım, akabinde salça ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Yumuşayan bulgura bu karışımı ekleyelim.
  4. Tüm yeşillikleri ve domatesi ince ince doğrayıp ekleyelim.
  5. Ardından nar ekşisi ve limonunu ek edelim afiyet olsun.

Tam Ayarında Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Börek
Yağ Çekmeyen Pişi
Meyveli Damla Çikolatalı Muffin
Bulgur Pilavım
Bebek Bisküvisi
Yumurtalı Semizotu Kavurması
Hdabla | © 2025 |