Reyhan Şerbeti
Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet taze reyhan
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-5 tane karanfil
- 3 yemek kaşığı şeker(isteğe nazaran artırılabilir)
- 1,5 litre kaynamış su
Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Reyhanlar pakça yıkanıp süzülür.
- Genişçe bir kaba alınır ve üzerine kaynar su dökülür.
- Ardından tüm gereç atılarak şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Soğuyana kadar bekledikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
Kahve yanına ve tatlılarla soğuk ikram edilir. Afiyet olsun🥤🥤.
Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









