Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet taze reyhan
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-5 tane karanfil
  • 3 yemek kaşığı şeker(isteğe nazaran artırılabilir)
  • 1,5 litre kaynamış su

Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Reyhanlar pakça yıkanıp süzülür.
  2. Genişçe bir kaba alınır ve üzerine kaynar su dökülür.
  3. Ardından tüm gereç atılarak şeker eriyene kadar karıştırılır.
  4. Soğuyana kadar bekledikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır.

Kahve yanına ve tatlılarla soğuk ikram edilir. Afiyet olsun🥤🥤.

Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Fit Yulaf Kek
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Kıymalı Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Cheesecakeli Çörek
Hazır Yufkadan Su Böreği
Pratik Limonata
Hdabla | © 2025 |